Önceki dönem RTÜK Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Onur Konuralp, gündemdeki tartışmalara neden olan bir iddia ile karşı karşıya. Konuralp, Meclis'te danışman olarak çalışan eşini kendisinden boşalan bir RTÜK üyeliği koltuğuna getirmek için kulis çalışmalarına başlamış durumda.

Bu amaçla, Konuralp, birçok CHP'li milletvekilinin ofisine giderek destek arayışında bulunuyor. Konuralp'in, karısının RTÜK üyeliği için çaba göstermesi, parti içinde tartışmalara yol açtı. Ayrıca, bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte, Konuralp'in, karısının göreve gelmemesi halinde CHP İletişim Koordinatörü Ömer Topsakal'ın sevgilisi olan KRT Ankara Temsilcisi Selen Yalaz'a Kılıçdaroğlu'nun makam aracını özel işlerinde kullanması olayı da gündeme gelmiş durumda.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in bu duruma tepki gösterdiği ve bu olayı kabul edilemez bulduğu belirtiliyor. Konuralp'in, parti içindeki siyasi ilişkilere sahip olduğu ve Topsakal'ın makam aracının sevgilisi tarafından kullanılmasından duyduğu rahatsızlığın bu tepkileri artırdığı ifade ediliyor.

SABAH