CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim hezimeti sonrasında danışmanlarına yönelik tasfiye hareketine devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun siyasi başdanışmanı Rasim Bölücek'in denetimindeki CHP'nin 14. katında çalışan 15 danışman ve 80 büro elemanıyla birlikte danışman ekibi tamamen tasfiye edildi.

Seçim yenilgisinin ardından Kılıçdaroğlu'nun, danışman ordusunu azaltma kararı aldığı ve görevden alınan danışmanların Kılıçdaroğlu'na yük olmaması için bu adımın atıldığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun, büyük kurultaya doğru giderken kendisine yük olan isimlerden kurtulmak amacıyla danışmanlarını ve danışmanlarının danışmanlarını görevden aldığı ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından oluşan 15 kişilik ekip, Rasim Bölücek'in denetiminde CHP Genel Merkezi'nin 14. katında görev yapıyordu. Bu ekip, danışmanların danışmanlarıyla birlikte toplamda 80 büro elemanını içeriyordu. Tasfiye edilen danışmanlar ve büro elemanlarının yeni birimlerde görevlendirileceği iddia ediliyor.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki muhalif seslere karşı tedbir olarak Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı sıfatıyla Engin Özkoç'u atadığı biliniyor. Özkoç'un, karşıt seslerin önünü almak için görevlendirildiği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarıyla yakın çalışarak parti içi karar alma süreçlerinde gücünü artırdığı ve danışmanlarının seçimlerden başarısızlıkla çıkmasının ardından tasfiye hareketine giriştiği ifade ediliyor. Ayrıca, yeni vekillerin parti içi muhalefete katılmasını engellemek amacıyla Grup Başkanı Özgür Özel'in bu vekillere özel önem gösterdiği ve kapalı grup toplantılarında nabız yoklanmasının istendiği belirtiliyor.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

 Kılıçdaroğlu'nun liderlik kavgası öncesi parti saflarını bir arada tutmak için çaba gösterdiğini ve yeni vekillerin oryantasyon sürecindeki alışma döneminde Grup Başkanı Özgür Özel'in birebir ilgilendiğini aktarıyor.