CHP'de aday belirleme sürecinde ortaya çıkan kriz, partiyi içerisinde çeşitli tartışmalara ve istifalara neden oluyor. Genel başkanlığa seçilen Özgür Özel'in açıkladığı ilk aday listeleri, 'Değişimciler' olarak adlandırılan grup ile diğer partililer arasında gerginlik yaratmış durumda.

Genel başkanlığa seçilen Özgür Özel'in aday belirleme sürecinde yetkilerinin elinden alındığı iddiası, partideki krizi derinleştirmiş durumda. Parti içindeki bazı kaynaklara göre, Özel'in Parti Meclisi'nde (PM) sözünün geçmediği ve özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun istediği adaylar konusunda PM üyelerinin etkili olduğu belirtiliyor. Bu durum, Özel'in PM üyeleriyle özel olarak görüşmek istemesine ve yetki talep etmesine yol açmış.

Gazeteci Fatih Atik'in iddialarına göre, Özgür Özel, PM'den tam yetki talep etmiş ancak bu talep reddedilmiş. Özellikle İzmir ve Ankara-Çankaya'da aday belirleme yetkisi istediği öğrenilen Özel'in bu çıkmazdan kurtulmak için eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan destek aradığı belirtiliyor.

İddialara göre, PM üyelerinden bazıları, aday belirleme sürecinde Özel'in sözünün geçmediğini ve bu duruma karşı çıktıklarını ifade ediyor. Ancak, bu duruma karşı çıkan PM üyelerinin çoğunluğunun, Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler olduğu ve CHP PM'deki 60 üyenin 20'sinin İmamoğlu'na yakın olduğu ifade ediliyor.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Bu gelişmeler, CHP'nin yerel seçimlere parti içi krizle girmesine neden olurken, partideki iç çekişmelerin önümüzdeki günlerde nasıl bir sonuç doğuracağı merak konusu.