CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (TRT) yayın politikasını Anayasa Mahkemesi'ne taşıdıklarını duyurdu. Yapılan başvuruda, TRT'nin reklam rezervasyonları konusunda tarafsız olmadığı ve CHP'nin taleplerinin hiçbirinin yayınlanmadığı belirtildi. Bu durumun, TRT'nin tarafsızlık ilkesine uygun davranmadığı ve CHP'nin siyasi faaliyetlerine yeterince yer vermediği şeklinde konuştu.

AK Parti'de il ve ilçelere neşter vurulacak AK Parti'de il ve ilçelere neşter vurulacak

Açıklamada, TRT'nin tarafsızlık ilkesine uygun davranmadığı ve CHP'nin siyasi faaliyetlerine yeterince yer vermediği ifade edildi. Binici, kamu kurumlarının muhalefeti susturmaya çalıştığını ve TRT'nin suç işlediğini belirterek, RTÜK ve YSK'ya da şikayette bulunduklarını dile getirdi.

Binici, bu durumu "muhalefetin karartılması" olarak nitelendirdi ve Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'un konuyu gündeme taşıdığını vurguladı. Ancak, Binici'ye göre, kamu kurumları yasalara aykırı davranarak seçim sürecinde taraf olmuş ve suç işlemiştir. Özellikle muhalif kanalların RTÜK'ün haksız yaptırımlarına maruz kaldığını, ancak suç işlediği iddia edilen TRT'nin dokunulmazlık zırhına büründürüldüğünü ifade etti.