Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) son dönemde yaşanan değişimler, Meclis içindeki oturma düzenine de yansıdı. Partideki ayrışma, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabetin ardından, Özgür Özel'in genel başkan seçilmesiyle üç farklı taraftar grubunun oluşmasıyla daha belirgin hale geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

CHP'nin 129 sandalyeye sahip olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), bu bölünme ön safların Özgür Özel, orta safların Ekrem İmamoğlu taraftarları tarafından alınmasına yol açtı. Eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen milletvekilleri ise genellikle son sıralarda yer bulabiliyor.

Özgür Özel'in taraftarları arasında Ali Mahir Başarır, Veli Ağbaba ve Engin Altay gibi isimler öne çıkarken, Ekrem İmamoğlu'nu destekleyenler arasında Gökhan Günaydın, Erdoğan Toprak, Gökan Zeybek ve Özgür Karabat gibi isimler bulunuyor. Kılıçdaroğlu'na sadık olanlar arasında ise Yunus Emre, Orhan Sarıbal, Oğuz Kaan Salıcı, Zeynel Emre ve Semra Dinçer yer alıyor.

Bu ayrışma sadece Meclis çalışmalarını değil, aynı zamanda yerel seçim çalışmalarını da etkiliyor. Parti Meclisi'nde (PM) aday belirleme sürecinde üç grup arasındaki rekabetin artması, toplantıların gergin geçmesine ve sürecin uzamasına neden oluyor. Üç grup arasındaki rekabetin neden olduğu gecikmeler, aday belirleme sürecinin sancılı geçmesine yol açıyor.