İsrail-Filistin çatışmaları tüm dünyada endişe ve korku yaratırken, ünlü jeolog ve bilim insanı Celal Şengör, Mevzular Açık Mikrofon programına katılarak çatışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. Şengör, "İsrail-Hamas olaylarında en akıllıca konuşmaları Erdoğan yaptı" dedi.

Çatışmalar sırasında yaşanan trajedilere dünya genelinde pek çok ünlü isim tepki gösterirken, Celal Şengör ve İlber Ortaylı da Oğuzhan Uğur'un programına konuk olarak çatışmalar hakkında konuştular. Oğuzhan Uğur, Celal Şengör ve İlber Ortaylı'ya "Filistin topraklarını sattı mı?" sorusunu yöneltti.

Celal Şengör, "Filistin toprak satmadı diyenler zır cahillerdir" diyerek Filistin topraklarının büyük ölçüde satıldığını ifade etti. Ayrıca, İsrail-Hamas çatışmaları sırasında en akıllıca konuşmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını belirtti. İlber Ortaylı da bu konuya "Evet, 'karışmayın' dedi" şeklinde karşılık verdi.

Programda Şengör ve Ortaylı arasındaki diyalog şu şekildeydi;

  • Oğuzhan Uğur: "Bu İsrail'in Hamas harbi çıktığından beri en akıllı lafı kim etti diye sorarsanız Tayyip Erdoğan etti."

  • İlber Ortaylı: "Evet 'karışmayın' dedi."

  • Celal Şengör: "Bu Amerikalı aptallar dünyanın en büyük uçak gemisi ile biz İsrail'in arkasındayız. Ulan sen Ukrayna'da ateşe körükle gidiyorsun. Ve çuvalladın."

    Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"
  • İlber Ortaylı: "Evet çuvalladın."

  • Celal Şengör: "Vietnam'da çuvalladı, Afganistan'da çuvalladı."

  • İlber Ortaylı: "Cahil herifler tabi..."