1. Rafine Şekerden Kaçının!

Karatay, şekerin, özellikle de rafine şekerin, insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. "Rafine şeker tüketiminden kesinlikle kaçının!" uyarısında bulundu. Rafine şekerin, kan şekerini hızla yükselttiğini ve insülin direnci oluşturarak diyabete yol açabileceğini vurguladı.

Doğal Beslenme Önemli

Doğal ve işlenmemiş besinlerin diyabet ve yüksek şekerle mücadelede önemli bir rol oynadığını belirten Karatay, "İşlenmiş gıdalar yerine doğal ve taze gıdaları tercih edin. Sebze, meyve, tam tahıllar ve kaliteli protein kaynakları, sağlıklı bir diyetin temelini oluşturur." ifadelerini kullandı.

Hareketlilik Hayat Kurtarır

Canan Karatay, yüksek şeker ve diyabetin kontrolünde hareketliliğin önemine dikkat çekti. "Diyabetle mücadele ederken günlük fiziksel aktivite çok önemlidir. Yürüyüş, koşu, bisiklet sürme gibi düzenli egzersizler, kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olur." dedi.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Omega-3 Yağ Asitleri

Balık ve ceviz gibi omega-3 yağ asidi içeren besinlerin diyabet ve yüksek şekerle mücadelede önemli olduğunu belirten Karatay, "Omega-3 yağ asitlerini diyetinize dahil edin. Bu yağ asitleri, insülin direncini azaltabilir ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olabilir." diye belirtti.