Çocuklar için tehlike oluşturan yeni bir uygulama daha ortaya çıktı: SimSimi. Uzmanlar, bu uygulamayı indirirken dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyorlar. SimSimi adlı uygulama, küçük yaştaki çocukları cinsel içerikli mesajlara, tehditlere ve şantajlara maruz bırakabiliyor.

SimSimi, yapay zeka teknolojisi kullanarak kullanıcılarla konuşuyor ve sohbet ediyor. Ancak içeriğinde çocuklar için uygun olmayan diyaloglar bulunuyor ve konum özelliği sayesinde kullanıcıların adreslerini öğrenebiliyor.

Uygulamada yapılan bir sohbette, kullanıcının "Nasılsın?" diye sorduğunda gelen cevap oldukça endişe vericiydi. Bu cevapta, çocukların konumlarına erişilerek adreslerine gidildiği ve hatta onların kaçırılıp satıldığı iddia ediliyordu.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

SimSimi'nin ebeveynleri paniğe sürüklediği bazı şikayetlerde, çocukların cinsel içerikli mesajlara maruz kaldığı ve hatta tehdit edildiği belirtiliyor. Bu durum, çocukların güvenliğini tehlikeye sokuyor ve aileler için büyük bir endişe kaynağı oluşturuyor.

Uzmanlar, aileleri bu konuda bilinçlendirerek çocuklarını korumaları konusunda uyarıyorlar. SimSimi gibi uygulamaları kullanırken çocukların güvenliğini sağlamak için ailelerin dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca, telefonlarda ebeveyn kontrollerinin aktif hale getirilmesi ve çocukların hangi uygulamaları kullandığı konusunda bilgi sahibi olunması önem taşıyor. Uygulama mağazalarından indirilen uygulamaların ne amaçla kullanıldığına dair bilgi sahibi olmak da önemli bir adım. Bu şekilde, çocukların güvenliği için gerekli önlemler alınabilir ve potansiyel tehlikelerden korunabilirler.