Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan mart ayı tarife tablosuna göre, konut ve sanayi aboneleri ile elektrik üretiminde kullanılan gaz için uygulanan fiyat tarifelerinde bir değişiklik olmadığı belirtildi. Özellikle enerji sektöründe yaşanan dalgalanmalar düşünüldüğünde, fiyatların sabit tutulması sosyal medyada olumlu karşılandı.

Konut ve Sanayi için Doğalgaz Fiyatları

Mart ayında, konut tüketicileri için 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi aboneleri için ise fiyatlar, kullanım miktarına göre iki kademede belirlenmiş durumda; kademe 1 kullanım için 1000 metreküp doğalgaz 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak açıklandı. 

Elektrik Üretiminde Kullanılan Gazın Fiyatı

Elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın fiyatı da 1000 metreküp için 12 bin lira olarak sabit kaldı. 

Türkiye'nin Avrupa'daki Konumu

BOTAŞ, ayrıca yaptığı açıklamada Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri arasında konutlarda uygulanan doğalgaz fiyatları baz alındığında en düşük fiyatları sunduğunu belirtti. Bu durum, "Household Energy Price Index (HEPI)" fiyatlarına dayandırılarak ifade edildi.