Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında rekor seviyeye ulaştı. Endeks, 6.992,06 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 109,93 puan ve yüzde 1,60 değer kazanarak 6.966,03 puan oldu. Toplam işlem hacmi ise 73,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Borsadaki yükselişte bankacılık endeksinin yüzde 4,88 ve holding endeksinin yüzde 0,72 değer kazanmasının etkili olduğu görüldü. Sektör endeksleri arasında en yüksek kazancı yüzde 7,81 ile finansal kiralama ve faktoring sektörü elde etti. Tek gerileyen sektör ise yüzde 0,72 ile menkul kıymet ve yatırım ortaklığı oldu.

Küresel pay piyasalarında ise önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu bir haftanın son işlem gününde karışık bir seyir izlendiği belirtildi. Enflasyonun sınırlı da olsa gerilemeye devam ettiği ancak para politikalarına ilişkin belirsizliklerin sürdüğü ifade edildi.

Bu süreçte ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizlerini belirli oranlarda artırırken, Japonya Merkez Bankası (BoJ) politika faizini ve getiri eğrisi hedef bandını sabit bıraktı.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkan yardımcıları görevden alınarak yerlerine yeni isimler atanırken, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da SASA Polyester Sanayi'nin sermaye artırımı başvurusunu onayladı.

Öğleden sonra ise yurt dışında Almanya'da enflasyon, ABD'de kişisel tüketim harcamaları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceği belirtildi. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.000 ve 7.100 seviyelerinin direnç, 6.800 ve 6.700 puanın ise destek konumunda olduğu ifade edildi.