Black Friday nedir, ne zaman başlayacak?

Black Friday kampanyası, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Şükran Günü’nün hem ardından ilk cuma günü yapılıyor. Black Friday günü geleneksel olarak analizlere bakıldığında yılın en çok alışveriş yapıldığı gün, perakendeciler zengin bir ürün dilimiyle büyük indirimler sunar. Black Friday yani Kara Cuma diye nitelendirilen gün hem E- Ticaret sitelerinde hem de mağazalarda fiziksel olarak büyük bir alışveriş çılgınlığı yaratıyor.İndirimler çoğu kez %50 veya %80'lik oranlarda olabşlmektedir.

Black Friday, dünyada çok sayıda ülkenin mağazalarında sunduğu kampanyalarla popüler bir kültür oluşturdu. Son yıllarda Black Friday, önemli bir online veya fiziksel alışveriş çılgınlığı haline geldi. Ülkemizde de "Efsane Cuma", "Muhteşem Cuma" gibi isimlerle kampanyalar düzenleyen markalar Black Friday 2023 yılında 24 kasım Öğretmen Günü'nde başladı, ancak Türkiye'deki mağazalaın sunmuş olduğu fırsatlara göre indirimlerin tarihleri markalara göre değişiklik gösterebilir.

514526 1771398232

TÜKETİCİ BAŞKANI UYARDI

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu birçok firmanın indirim yaptığı bu dönemde, internet sitelerinden alışveriş yapanlara paylaşılan sahte linklere yönelik güvenlik önlemleri alınması gerektiğini vurguladı. Ağaoğlu, ” Bunlar tuzak olabileceği gibi yalancı indirim de olabilir. Ayrıca dolandırılma riski de var. Kimlik avı için gönderilen linkler var. Yalancı linklere karşı da uyanık olsunlar” dedi. Gönderilen fırsat linkine girerek site üzerinden alışveriş yapan Aykut Karadan mağdur oldu. Karadan'a gelen kargodan, satın aldığı 4 pantolon yerine 3 kullanılmış pantolon çıktı. Karadan, ” ‘Şeffaf kargo ve kapıda ödemeli' denilince insanlar bu zaafa kapılıyorlar. Şöyle üstünde de görüyorsun kotu ama çıkanlar bunlar. Yani hepsi böyle ikinci el ve giysi kutularından toplanmış malzemeler.” şeklinde ifade etti.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?