Alman basınında yer alan bilgilere göre, Getir, depolarını kademeli olarak kapatmayı planlıyor ve bu süre zarfında şirketin Almanya'daki tüm çalışanları işten çıkarılacak. SkyNews ve Business Insider gibi uluslararası haber kaynaklarına göre, Getir'in mevcut yatırımcıları, şirkete çift haneli milyonlarca dolarlık yeni finansman sağladı. Ancak bu finansmanın bir koşulu olarak, Getir'in Almanya başta olmak üzere bazı pazarlardan çekilmesi gerekiyor.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

221940004 Thumbsbc7121B31E1A0F4Fdf11E3Cb83278Abb78

Getir'in bu kararı, özellikle büyük hissedar Mubadala'nın, Almanya'daki iş modelinin uygulanabilirliğini sorgulaması ve yüksek maliyetler nedeniyle şirket yönetimine olan sabrını kaybetmesi sonucunda alındığı belirtiliyor. Şirketin Türkiye iç pazarındaki faaliyetlerini genişletme planları da bu yeni stratejinin bir parçası olarak görülüyor.

Geleceğe dair planlar ve piyasa odaklanması

Getir, Almanya'daki operasyonlarını sonlandırırken, Türkiye'deki iç pazar ve diğer potansiyel büyüme alanlarına odaklanmayı hedefliyor.