Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı son dakika raporuna göre, 5 Nisan - 9 Nisan tarihleri arasında Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Özellikle Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Sinop çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Prof. Dr. Orhan Şen'in Tahminleri

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, bayram tatilinde havanın genellikle bahar havası şeklinde olacağını, yaz sıcaklarının henüz hissedilmeyeceğini belirtti. Şen, "Tatili yaz tatili gibi planlayanlar umduğunu bulamayacaklar" diyerek, kültür gezileri ve akraba ziyaretlerinin daha cazip olabileceğini söyledi. Ayrıca, Şen bölgesel yağışların olacağını ve akşamları hava sıcaklıklarının serinleyeceğini ifade etti.

Tatilciler İçin Önemli Uyarılar

Meteoroloji'nin raporlarına göre, bayram tatilinin son günlerinde yağışların tüm yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle tatilin son günleri ve dönüş yolculuğu için yapılan planlamalarda yağışlı hava koşulları göz önünde bulundurulmalı. Çığ tehlikesi ve kar erimesi uyarısı bulunan bölgelerde ise dikkatli olunması gerekiyor.

TİSK paylaştı: Uzaktan çalışma gündemde TİSK paylaştı: Uzaktan çalışma gündemde

Meteorolojiden Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın, yurdun batı ve iç kesimlerinde kuzey ve batılı, doğu kesimlerinde ise güneyli yönlerden esmesi bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden esen rüzgarın yer yer kuvvetli olacağı ve dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.