İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesine 1 Nisan'da yapılan hava saldırısı, İsrail'de olası bir misilleme korkusu yarattı. İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, bir yetkili geniş çaplı bir gerilim ihtimalinin düşük olduğunu belirtse de, halk arasında yayılan panik dalgası önlem alınmasına neden oldu. İsrailliler, süpermarketlere ve bankalara hücum ederek temel ihtiyaç malzemeleri ve nakit para stoklama yoluna gitti.

Önlemler ve Hazırlıklar

İsrail'deki hava savunma sistemleri ve istihbarat birimleri, İran'ın olası misillemesine karşı acil durum hazırlığında. Bu durum, halk arasında da hissediliyor ve İsrailliler, su, konserve gibi temel ihtiyaç maddeleri ile transistörlü radyolar ve elektrik jeneratörlerine yönelik alışverişlerini artırdı. Marketlerdeki bu yoğun alışveriş, özellikle temel ihtiyaç malzemelerinde bir artışa sebep oldu.

Banu Parlak, Dilan ve Engin Polat Hakkındaki Şikayetinden Vazgeçti Banu Parlak, Dilan ve Engin Polat Hakkındaki Şikayetinden Vazgeçti

Finans Sektörüne "Hazır Olun" Talimatı

İran'dan gelebilecek olası bir misilleme ihtimaline karşın, İsrail Merkez Bankası bankalara büyük ölçekli nakit çekimlerine hazırlanmaları için talimat verdi. Güvenlik endişelerinin nakit taleplerini artırabileceği geçmiş örneklerle belirtilirken, finans kuruluşları olası senaryolara karşı önlem almaya yönlendirildi.

Büyükelçilik Saldırısının Yankıları

1 Nisan'daki saldırıda, İran Devrim Muhafızlarından 7 kişi, aralarında iki generalin de bulunduğu, hayatını kaybetti. İran, saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetimi konu hakkında sessizliğini korudu. İran'ın misilleme yapacağını duyurması ve İsrail ordusunun yedek askerleri göreve çağırması, bölgedeki gerilimi daha da artırdı.