Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, üniversite tercihi yapacak gençlere yönelik bir rehber hazırladıklarını duyurdu.

Bakan Kacır, gençlerin aydınlık yarınların umudu olduğunu vurgulayarak, üniversite tercihi sürecinin kritik bir dönemeç olduğunu belirtti. Bu süreçte öğrencilerin yoğun bir süreç geçirdiğini ve bazen yorulduğunu ancak asla pes etmediğini ifade etti. Gençlere, gelecekleri adına en doğru kararı vereceklerine olan inancını da dile getiren Bakan Kacır, Türkiye'nin yüzyıl hedefine ve Milli Teknoloji Hamlesi ideallerine sahip çıkan gençlerin gelecekte başarılı olacağına inandığını belirtti.

Üniversite tercih döneminde gençlerin yaşadığı kaygılar, tereddütler ve kararsızlıkları anlayışla karşılayan Bakan Kacır, öğrencilere destek olmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu doğrultuda Bakanlık tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgileri ve tercihlerine ışık tutabilecek verileri içeren bir sayfa hazırladıklarını belirtti. Bu rehberin, gençlerin en doğru tercihi yapmalarına yardımcı olacak bilgilerle dolu olduğunu ve öğrencilerin kullanımına sunulduğunu açıkladı.

KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak! KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlerin üniversite tercihleriyle ilgili olarak, "Türkiye Yüzyılı" hedefine inanan ve "Milli Teknoloji Hamlesi" ideallerine sahip çıkan gençler olarak, gelecekleri adına en doğru kararı vereceklerinden şüphesi olmadığını belirterek, gençlere başarılar diledi.