Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik rotasyon uygulamasının iptal edildiğini açıkladı. Bu konuda 12-18 yıllık öğretmenlere yönelik bir rotasyon uygulaması düşünüldüğünü ancak bu fikrin kabul görmediğini ifade etti. Öğretmenler Odası Buluşmaları sırasında yaptığı açıklamada, "Sirkülasyon olsun diye 12-18 yıl periyotlarla öğretmenlere rotasyon yönetmeliği getirmek istedik ama reddedildi. Rotasyon yeniden gündeme gelecek demiyoruz, ama arkamızda durun demiş sayın bakan." şeklinde konuştu.

Bu açıklama ile birlikte, 12, 16 ve 18 yıl gibi belirli periyotlarda öğretmenler arasında yapılmak istenen rotasyon uygulamasının rafa kaldırıldığı netleşti. Rotasyon uygulaması öğretmenler arasında farklı görüşlere neden olmuş, bazıları desteklerken bazıları karşı çıkmıştı. Şu an için rotasyon uygulamasının yeniden gündeme gelip gelmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Ek Ders Ücretlerine Zam

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin arttırılmasıyla alakalı Maliye Bakanlığıyla görüşme halinde olduklarını belirtti.

Öğretmenlere Kira Desteği


Kira desteği tüm kamu personeli için ayrı bi çalışma yürütülüyor meb olarak destek olmaya çalışıyoruz.

Ek dersler konuşuluyor şu an arttırılması talep edildi bakanla konuşuyoruz bütçe ilave ne kadar yük getirecek konuşuyoruz yakında açıklama yapılacak.