İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaçak göçmen sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya son 60 günde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine toplamda 2.548 operasyon gerçekleştirdiğini belirterek bu operasyonlarda  1.385 düzensiz göçmen organizatörünün yakalandığını duyurdu.

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Bakan Yerlikaya, yakalanan organizatörlerin 372'sinin tutuklandığını; 172'sinin hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini duyurdu. Geri kalan organizatörlerin de işlemlerinin devam ettiği Bakan'ın açıklamasında belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, söz konusu operasyonlarda 35.867 düzensiz göçmen yakalandığını belirterek bu düzensiz göçmenlerin de 17.258'inin iise sınır dışı edildiğini açıkladı. Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı ile mücadele konusunda da kararlılık mesajı verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklaması:

"Son 60 günde: GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ORGANİZATÖRLERİNE YÖNELİK 2.548 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda, 1.385 düzensiz göçmen organizatörü yakalandı. Bu şahısların, 372'si tutuklandı. 172'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer organizatörlerin işlemleri devam ediyor.

Düzenlenen operasyonlarda: 35.867 düzensiz göçmen yakalandı. Bu düzensiz göçmenlerin, 17.258'i sınır dışı edildi. Kalan düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri devam ediyor. Operasyonları düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRECEĞİZ. GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ORGANİZATÖRLERİNİN NEFESLERİNİ KESECEĞİZ"