İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yapmış oldpğu paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; Şanlıurfa Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar neticesinde Şanlıurfa ve Adana’da 18 farklı adrese "Kalkan-8" operasyonu gerçekleştiğini duyurdu.

Söz konusu operasyonda 48 ekip, 10 özel harekat olmak üzere toplam 199 personel görevlendirildi.

Operasyon sonucu 37 göçmen kaçakçılığı organizatörü ekipler tarafınca yakalandı.

Operasyonlarda bulunan termal kameralar, çok miktarda döviz ve Türk lirasına el konuldu.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şunları ekledi:

"Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz.Operasyonları düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir." 

"Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz"  ifadelerini kullandı.