İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı yönetiminde; Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen hazırlıklar sonucu 4 ilde Kafes-48 operasyonlarının yürütüldüğünü açıkladı.

"Gülbaharlar" olarak adlandırılan organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek niyetiyle örgüt oluşturumak, nitelikli yağma, silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarında bulundukları belirlendi.

"Kafes-48” operasyonları kapsamında örgütün elebaşı Celal Gülbahar’ın da aralarında yer aldığı organize suç örgütü üyesi 16 şüpheli kıskıvrak yakalandı.

Operasyonlar neticesinde ilk değerlendirmelere göre; 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ile çok sayıda fişek, çek ve senete de ekipler tarafından el konuldu. 

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabında şunları belirtti:

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerini tek tek çökertip kafese koyacağız. Operasyonları düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizlerle." dedi.