İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Çember-11" operasyonlarında arama kaydı olan3 bin 209 firarinın yakalandığını belirtti.

0-5 yıldır süresince aramaları devam eden 3 bin 187 şahıs, 5-10 yıldır süreyle aranmakta olan 14 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 8 şahıs Çember -11 operasyonlarıyla yakalandı.

Hırsızlıktan 200 şahıs, dolandırıcılıktan 163 şahıs, yağmadan 105 şahıs, adam öldürmeden 39 şahıs, cinsel suçlardan 39 şahıs, narkotik suçlarından 567 şahıs, terörden 74 şahıs, KOM (Kaçakçılık, Organize) 389 şahıs olmak üzere ve çeşitli suçlardan yakalananlarla beraber toplamda 3 bin 209 şahıs “Çember -11” operasyonlarında yakalandı.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

İl jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 81 il genelinde arama kaydı bulunanlara yönelik düzenledikleri operasyonlarda bu şahıslar; yol arama kontrollerinde, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik denetimlerinde yakalandı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

"Operasyonları yöneten Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, İl Jandarma Komutanlarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve operasyonlara katılan Polislerimizi, Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Arananları yakalayıp adalete bir bir teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.