Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AİHM'in Osman Kavala kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, "O süreç kendi mecrasında sürüyor. Bizim de Adalet Bakanlığı olarak Bakanlar Komitesi'nde görüşlerimizi ifade ediyoruz. Türkiye'nin haklılığını Türk yargısının bağımsız ve tarafsız kararıyla ilgili saygı duyulmasını, konunun siyasallaştırılmamasını ifade ediyoruz." dedi.

İsrail'in Gazze'deki katliamlarına da değinen Bakan Tunç, Türkiye'den avukatların suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. İsrail'in Filistin topraklarını işgal ettiğini ifade eden Tunç, "Orada bebek katliamı yapılıyor. Bebeklerin katledildiği bir dünyadan barıştan söz etmek mümkün değil." şeklinde konuştu.

Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı

Ayrıca, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı trafik kazasıyla ilgili olarak da Bakan Tunç, "Eğer ortada bir kusur, suç varsa bunun mutlaka takipçisi olunacaktır. Sıfatı ne olursa olsun hiç önemli değil. Kim suç işlemişse kanun karşısında eşittir." açıklamasını yaptı.

Yargı reformu çalışmalarına da değinen Tunç, milletvekillerinin taslağa eklemeler veya çıkarmalar yapabileceğini belirterek, "Suç işleyenin yanına kalmaması lazım. 2 yılın altında ceza alan birisinin hiç cezaevinde barındırılmadan tahliye olmuş oluyor. Bu yüzden denetimli serbestlik süresine oran getirerek cezaevinde kalma süresini uzatmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.