Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret görüşmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere konuşan Bakan Işıkhan, asgari ücretle ilgili sürecin hızlı bir şekilde başlayacağını belirtti. Görüşmelerin çabuk tamamlanması için teknik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Işıkhan, pazartesi günü TÜRK-İŞ ve TİSK başkanlarıyla bir araya geleceklerini söyledi.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

Bakan Işıkhan, sürecin hızlı ilerleyeceğini, tüm göstergelerin olumlu olduğunu belirtti. Asgari ücretin Ocak ayından itibaren geçerli olacağını ve sonuçların 31 Aralık'a kadar Resmi Gazete'de yayımlanacağını aktaran Işıkhan, "Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle, Asgari Ücret yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi. Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık." şeklinde konuştu.