Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik rotasyon çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, öğretmenler arasında rotasyonun gündemde olduğunu ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Özellikle 12, 16 ve 20 yıl aynı okulda görev yapmış öğretmenlerin rotasyonla ilgili düzenlemelerin yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Bakan Tekin ayrıca sınıf öğretmenleri arasında resim, müzik gibi derslerde değişim yapabilme imkanı sağlanacağını ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik yeni düzenlemelerin Kasım ayında açıklanacağını söyledi. Ayrıca, yabancı dil öğrenimi için önce Türkçe eğitimi verileceğini ve daha sonra 5. sınıfta yoğunlaştırılmış dil eğitiminin başlayacağını ifade etti.

Öğretmen yetiştirme konusunda da ciddi reformların geleceğini ve hizmet içi eğitimin destekleneceğini belirten Bakan Tekin, Kasım ayında 1., 5. ve 9. sınıflarda müfredat değişikliği yapılacağını açıkladı. Öğretmenler arasında rotasyonun nasıl uygulanacağı ve detaylarına ilişkin daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.