Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, afet bölgesindeki kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandırdı. Bakanlık, afetin ilk gününden itibaren yürütülen çalışmalarla bölgeyi yeniden inşa etmek için yoğun çaba gösteriyor.

İlk etapta 76 bin konut teslim edildi

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Bakan Özhaseki'nin belirttiğine göre, şimdiye kadar depremden etkilenen illerde 76 bin kalıcı konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Yıl sonuna kadar bu sayının 200 bine ulaşması planlanıyor.

2025 Eylül ayına kadar tüm konutlar teslim edilecek

Bakanlık, 2025 yılının Eylül ayına kadar bölgede planlanan tüm konutların inşasını tamamlayarak anahtar teslimlerini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bakan Özhaseki, bu süreçte bölgedeki tüm çalışmaların, şehirlerin yeniden canlandırılması ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi odaklı yürütüldüğünü vurguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı, yürütülen çalışmaların hızını ve etkinliğini artırmak için tüm ekiplerin durmaksızın çalıştığını belirtti.