Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Eximbank'ın ihracatı desteklemek amacıyla üçüncü kez sermaye artırımı yapılmasına yönelik çalışmaları başlattıklarını duyurdu.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Bakan Şimşek, Türkiye'nin ihracatını güçlendirmeye yönelik politikalar kapsamında Türk Eximbank'a verilen üçüncü sermaye artırımı talimatı hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, ihracatçıların finansman imkanlarını artırmak adına önemli adımlar attıklarını belirterek, geçen yıl temmuz ayından bu yana Türk Eximbank'ın sermayesini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Bakan Şimşek, Türk Eximbank'ın geçen yıldan beri sermaye artışlarına devam ettiğini, 2023 yılı başında 13,8 milyar lira olan ödenmiş sermayenin Temmuz 2023'te 6,8 milyar liraya, bu yılın ocak ayında ise 3,3 milyar liraya yükseltildiğini bildirdi.

İhracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmak ve kredi maliyetlerini düşürmek amacıyla Türk Eximbank'a üçüncü kez sermaye artırımı talimatı verdiklerini açıklayan Şimşek, bu kararın en kısa zamanda sonuçlandırılacağını belirtti. Şimşek, Türk Eximbank'ın ihracatçılara sunduğu desteklerin önemine vurgu yaparak, Bankanın geçen yıl ihracatçılara 19,6 milyar dolar nakdi kredi ve 22,4 milyar dolar alacak sigortası ve garanti sağladığını, bu yıl da ihracatçılara 50 milyar dolar destek sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

Bakan Şimşek, Türk Eximbank'ın finansman alanında uluslararası piyasalardan da kaynak sağladığını ve bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, ihracatçılara yönelik desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.