Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada dolaşıma giren 'Bakan Şimşek, 1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor' iddialarının doğru olmadığını belirtti. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in herhangi bir açıklamasında böyle bir ifadenin kullanılmadığını vurguladı.

Yapılan açıklamada, "Bakan Şimşek'in açıklaması" iddiasıyla sosyal medyada dolaşıma sokulan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı, bu tür iddiaların dezenformasyon olduğu ifade edildi. Ayrıca, söz konusu iddiaların yayılmasında bot hesaplarının kullanıldığı da belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunu yanıltma amaçlı olarak yapılan bu tür sahte iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, seçim öncesi paniğe neden olma amacıyla yürütülen bu tür dezenformasyon kampanyalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.