Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, önemli bir uyarıda bulunarak, yarından itibaren bazı illerde beklenen sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkabileceğini duyurdu. Bakan Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporuna dayanarak, bu konuda bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, sıcaklıkların mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredeceği ve bazı bölgelerde 30 derecenin üzerine çıkabileceği belirtildi. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerini takip etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Ayrıca, artan sıcaklıkla birlikte orman yangınlarının da riskinin artabileceğine dikkat çeken Bakan Özhaseki, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Doğal oksijen kaynağı olan ormanların korunması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, herhangi bir yangın olmaması için tedbirli olunması gerektiğini ifade etti.