Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, sağlık sektörü için önemli bir adımın atıldığını duyurdu. Bakan Koca, Cumhurbaşkanı tarafından verilen müjdeyle 35 bin yeni sağlık personelinin alınacağını açıkladı. Bu alımların, mevcut sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürülmesinin yanı sıra yeni açılan hastanelerin personel ihtiyacını karşılamak amacıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Yeni personel alımı için sürecin başladığını ve imzaların atıldığını ifade eden Bakan Koca, alımlarda mülakat olmayacağını vurguladı. Tüm adayların eşit koşullarda yarışacağını belirterek, bu sürecin adil bir şekilde işleyeceğini vurguladı. Toplamda 35 bin yeni çalışma arkadaşının alınacağını, bunların 15 bininin hemşire ve 8 bininin hizmet personeli olacağını açıkladı.

Branş dağılımı ve nihai takvimin ÖSYM ile birlikte hazırlanan kılavuzda açıklanacağını belirten Bakan Koca, bu bilgilerin bir hafta içinde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

D vitamininin kanserle mücadelede yeni bir faydası bulundu D vitamininin kanserle mücadelede yeni bir faydası bulundu

Ayrıca, Bakan Koca, yeni şehir hastanelerinden de bahsederek, Antalya Şehir Hastanesi'nin yakında tam kapasiteyle hizmete alınacağını ve resmi açılışının önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.