Sendikadan gelen değerlendirmeye göre; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yağıla görüşmede, birinci dereceye 3600 ek gösterge sağlanması ile ilgili çalışmalara hemen adım atılması ve ivedi olarak uygulanmasının altı çizildi. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili resmi yazıyı bakanlığa ulaştırdıklarıı ifade ederek, "5,3 milyon kamu görevlisini ve emeklisini ilgilendiren ve emekli aylıklarında önemli derecede artış sağlayan ek göstergelere ilişkin çalışmaya ilave olarak, kamu görevlileri ve emeklilerinin hayata geçmesini beklediği birinci dereceye 3600 ek gösterge çalışmasının bir an önce başlaması ve çalışmanın ivedi olarak TBMM'ye sunulmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

'DİYALOG MEKANİZMASI DEVAM EDECEK'

Yalçın bunları yanı sıra 7'nci dönem toplu sözleşme ile kaydedile 4688 Sayılı Kanun'un evrensel ilkelere uyumlu şekilde gerçekleştirilmesi, Harcırah Kanunu ile Devlet Memurlarına Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nin günün şartlarına göre planlanmasıa ilişkin teklifleri Bakan Işıkhan'a söyledi. Toplu sözleşme hükümlerinin sağlanması anlamıda yaşanan tereddütleri ve Koruyucu Giyim Malzemesi hükmünün sağlanması noktasında yaşanan sıkıntışarı da görüşmede ifade ede Yalçın, sıkıntıların çözümü için zaman kaybedilmeden ilgili çalışmalara adım atılması gerektiğinin altını çizdi. Kamu görevlilerinin isteklerini ve beklentilerini dikkate aldıklarını ifade eden Işıkhan ise gerekli çalışmaların hayata geçirilebilmesi için yetkili sendika olan Memur-Sen ile diyalog mekanizmasının devam edeceğini vurguladı.