Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde kurulan Aile ve Gençlik Fonu'nun başvuru sürecine dair hazırlıkların tamamlandığını ve fonun usul ve esaslarının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenme aşamasında olduğunu ifade etti.

Program kapsamında gençlere ekonomik destek sağlanacağını belirten Göktaş, onaylanan başvurulara toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği verileceğini açıkladı. Fonun, Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapmayı amaçladığını söyledi. Ayrıca, gençlerin evlilik süreçlerinde desteklenerek sosyal risklerden korunmalarına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunulacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!

Bakan Göktaş, fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatmayı planladıklarını ve ilerleyen süreçte tüm Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını açıkladı. Sosyal yardımlarla ilgili yapılan eleştirilere ise Bakan, "Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır, bir algı oluşturma çabasıdır" diyerek yanıt verdi. Sosyal yardımlardan faydalananların yüzde 82'sinin çalışamayacak durumda olan vatandaşlar olduğunu ve yardım taleplerinin 4 dakika içinde işlendiğini belirtti.