Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Turistik Doğu Ekspresi artık sabit fiyat uygulamasından vazgeçecek. Ekonomik şartlar, işletme maliyeti ve talep durumunu dikkate alarak bir değişken fiyat politikası benimsenecek.

Türkiye'nin tren turizmi potansiyeli

Türkiye'nin coğrafi avantajı, onu tren turizmi için cazip kılıyor. Uraloğlu, Türkiye'nin bu alandaki potansiyeline dikkat çekerek, özellikle Ankara-Kars güzergahının dünya genelinde bilinirliğinin altını çizdi.

Sefer bilgileri ve yeni planlamalar

Doğu Ekspresi'nin sefer planlaması ve sıklığına dair değişiklikler de gündemde. Bakan'ın belirttiği üzere, Aralık ayından itibaren haftada üç gün sefer yapılacak. Sefer detayları ve güzergah bilgileri de paylaşıldı.

Tren teşkilatı ve bilet satış detayları

Bakan Uraloğlu, yeni dönemde sefer yapacak trenin 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluştuğunu, toplam kapasitesinin ise 160 kişi olduğunu bildirdi. Bilet satışlarına dair de önemli bilgiler verildi.

CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak CHP belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi yayınlayacak

Gelecekteki planlar ve işbirlikleri

Turistik Doğu Ekspresi dışında, Türkiye genelinde yeni turistik tren rotaları için çalışmaların sürdüğü ve bu alanda farklı kurumlarla işbirliği yapılacağı da Uraloğlu'nun açıklamaları arasındaydı.