Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına dair yeni verileri kamuoyuyla paylaştı. 2012 yılından bu yana yapılan çalışmalarla 2.2 milyon bağımsız bölümün dönüşümünün başarıyla tamamlandığını bildiren Bakan Özhaseki, bu süreçte deprem gibi afetlere karşı daha güçlü ve hazırlıklı bir Türkiye hedeflediklerini vurguladı.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Devam eden projeler ve sağlanan kaynaklar

Özhaseki, mevcut dönüşüm çalışmalarının yanı sıra, 400 bin bağımsız bölümün daha dönüşümünün sürdüğünü ve bu projeler için şimdiye kadar 480 milyar lira değerinde kaynak ayrıldığını belirtti. Bakan, geleceğin sağlam, güvenli, Sıfır Atık uyumlu ve iklim dostu şehirlerinin inşası konusunda kararlı olduklarını ve bu yönde adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Afet bilinci ve hazırlıklı bir Türkiye hedefi

Van'ın Erciş ilçesinde yaşanan ve unutulmayan 7,2 büyüklüğündeki depremin 12. yıl dönümünde sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Bakan, tüm afetlerde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı. Deprem başta olmak üzere tüm afet türlerine karşı ülkenin hazırlıklı hale getirilmesinin önemine dikkat çeken Özhaseki, bu konuda atılan adımların ve planlanan stratejilerin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları, Türkiye'nin karşılaşabileceği afetlere karşı daha dirençli bir altyapı oluşturmayı hedefliyor. "Türkiye Yüzyılı'nın sağlam, güvenli, Sıfır Atık uyumlu, iklim dostu şehirlerini" inşa etme konusunda vatandaşların da desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Özhaseki, toplumun tüm kesimlerinin bu vizyonu paylaşmasının büyük önem taşıdığını belirtti.