Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı , 30 Ekim 2023 tarihi itibariyle MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Yönetim Sistemi) sistemine daha güvenli bir giriş yapılacağını duyurdu. Öğretmenlere yönelik bu önemli değişiklik, veri güvenliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Yeni uygulamaya göre, öğretmenler MEBBİS sistemine giriş yaparken, kullanıcı adı ve parola kullanımının yanı sıra ikinci bir doğrulama işlemi gerçekleştirecekler. Bu ikinci doğrulama, MEB Ajanda uygulaması ile yapılacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 30 Ekim 2023 tarihi itibariyle tüm MEBSİS kullanıcıları, MEB Ajanda uygulamasına gelen bildirimi onaylayarak veya MEB Ajanda uygulamasında her 30 saniyede bir kişiye özel olarak üretilen 6 haneli doğrulama kodunu gireyerek MEBBİS'e erişim sağlayabileceklerdir. MEB Ajanda uygulamasını kurmamış veya herhangi bir sebeple kullanamayan öğretmenler ise E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabileceklerdir.

Bu güvenlik önlemi, öğretmenlerin kişisel ve hassas verilerinin korunmasına yönelik olarak alınan bir tedbirdir ve öğretmenlerin MEBBİS sistemine daha güvenli bir şekilde erişmelerini sağlayacaktır.