Meclis, B sınıfı ehliyet sahiplerinin araç kullanım yetkisini genişletmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda kabul edilen düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahipleri, yalnızca taksi türü araçları değil, farklı türlerdeki araçları da kullanabilme hakkına sahip olmuştu.

Yenilik Ne Getiriyor?

Söz konusu düzenleme ile birlikte, B sınıfı ehliyet sahipleri artık 125 cc ve altındaki motosikletleri kullanmak için ek bir ehliyet almak zorunda kalmayacaklar. 

Daha Fazla Kolaylık Yolda

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Halktv'de yer alan iddialara göre, düzenleme kapsamında yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik motosikletleri kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik hale getirmelerinin ardından ek maddeleri kabul etmeye hazırlanıyor.

A2 Sınıfı Motorlar da Düzenleme Kapsamına Alınacak

Yeni düzenleme ile birlikte, B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin herhangi bir sürücü kursundan "motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması" şartının yeterli görülmesiyle, A2 sınıfı motorların da ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edileceği iddia ediliyor.