Okul müdürlerinin Talat YAVUZ’a gösterdiği nezaketi, acaba şube başkanı seçilmesinde ve bu unvanıyla Genel Merkez kapılarının kendisine açılmasında büyük pay sahibi olan okul müdürlerine aynı nezaketi Kendisi gösterebildi mi?

Eğitimciler Birliği Sendikasında 2022 yılı Ağustos ayının son haftası yayımlanan Seçim Uygulama Yönergesi ile seçim süreci başlatıldı ve Genel Merkez seçimleriyle seçim süreci tamamlandı.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Eğitimciler Birliği Sendikası Seçim Uygulama Yönergesinin ve Seçim Usul ve Esaslarının 16. maddesinde delege adaylığı başvurularının, şube başkanlığına yapılabileceği belirtmesine rağmen sendika yöneticileri örgütsel gücü kullanarak % 80’inden fazlasının okul yöneticisi olan üyeleri arayarak adeta talimatla delege adayı yaptılar. Böylece sendika yöneticilerin kendilerinin belirlediği ve çoğunluğu okul müdürlerinden oluşan 134 delegenin oyunu alarak Talat YAVUZ, Eğitimciler Birliği Sendikası İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı devam eden süreçte de Genel Yönetim Kuruluna Genel Sekreter olarak seçildi.

Bir yerden ayrılırken veya uzak bir yolculuğa çıkarken, teşriki mesai içerisinde bulunduğumuz ve hukukumuz olan eş, dost ve arkadaşlarımızdan helallik ister ve Allah’a ısmarladık diyerek ayrılmak bizleri diğer milletlerden ayıran ve bizleri biz yapan en güzel ananelerimizdendir.

Sayın Talat YAVUZ, şube başkanı seçildikten sonra Ankara’dan gelen çağrıya koşup gittin. Tamam, hakkındır, gidebilirsin. Ancak seni seçen delegenin yüzüne bakmadan, onlara Allah’a ısmarladık demeden kısaca onları adam yerine koymadan onları basamak olarak kullanarak delegenin omuzlarına basarak uçtun gittin. Yapılması gereken, seni reyleriyle şube başkanı seçen delegelerle bir toplantı yapıp onlarla vedalaşman onların gönüllerini alman doğru olandı. Ancak bu zarafeti, sizleri oraya taşıyanlara herhalde çok gördünüz.

Seçimlerin adil ve şeffaf yapılması hususunda Değişim Hareketi olarak düşüncelerimizi belirtmek üzere Talat YAVUZ ile 04.07.2022 tarihinde ve Saat: 17.00 sularında şube binasında yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ortamda görüşme yapıldı. Bu görüşme esnasında Talat YAVUZ, bizlere dönerek:  “Senin toplantıya davet ettiğin okul müdürleri beni arıyor.” dedi.

Seçim sürecinin olağan akışı içerisinde “Değişim Hareketi” olarak en tabii hakkımız olan propaganda çalışmaları kapsamında öğretmen odalarında öğretmen buluşmaları, şef, memur, yardımcı hizmetlilerle birebir görüşmeler ve okul yöneticileriyle toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda; sendikamızın geldiği noktada ilke ve değerlerinden uzaklaştığı, sendika yöneticileri örgütsel gücü kendi çıkar ve menfaatlerine göre kullandığı, üyenin hak ve menfaatlerinin güçlü savunulmadığı konuları üzerinde duruldu. Değişim Hareketi olarak yetki aldığımızda yapacaklarımız konusunda üyelerimizi bilgilendirdik.

Seçim propaganda çalışmaları kapsamında bu toplantıların en sonuncusunu 24.08.2022 tarihinde Pendik ilçesinde görev yapan kırk sekiz tane okul müdürlerinin şahsi WhatsApp mesajlarına toplantı davetiyesi gönderilmek suretiyle duyurusu yapıldı. Ancak bu toplantıya hiçbir okul müdürünün katılmaması düşündürücüdür.

Bizler de okul müdürlerimize şu soruyu soralım. Seçim sürecinde Değişim Hareketi’nden toplantı daveti aldığınızda nezaket icabı şube başkanı Talat YAVUZ’u arayıp bilgi veriyorsunuz. Pekâlâ, sizlerin reyleriyle İstanbul 4 No’lu şubeyi yönetmek üzere sizden yetki alan Talat YAVUZ, sizleri arayıp veya sizlerle bir toplantı yapıp; “Arkadaşlar sizler beni 4 No’lu şube başkanlığı görevini yürütmek üzere dört yıllığına yetki verdiniz. Ancak Genel Merkezden tarafıma teklif geldi. Eğer müsaade ederseniz, uygun görürseniz Ankara’ya gitmek istiyorum.” diyerek Sizlerin, kendisine gösterdiğiniz nezaket gibi Kendisi de Sizlere aynı nezaketi gösterdi mi?

Bu sorunun cevabı Değişim Hareketi bildirgesinde var. Ne diyordu? Değişim Hareketi. “Artık anlamalıyız ki; Üyeyi aidat ödeyen kelle sayısı değerinde gören şatafatlı sendikal saltanatlıklarını ömür boyu sürdürmek isteyen zihniyetten daha başka ne beklenir?” Sayın okul müdürleri, ne demek istediğimizi şimdi yaşayarak herhalde anlamışınızdır. Değişim Hareketi’nin de bu vesileyle ne denli ilkeli ve ileri görüşlü olduğu görülmüştür.

           Yıldırım DEMİRCİ