Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz Harcamaları Azaltacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Avrasya Tüneli'nde günlük 70 bin 574 araç garantisi bulunuyor. Geride bıraktığımız günlük süreçte Eylül ayı ortalamasına göre Avrasya Tünelini kullanan araç sayısı günlük ortalama 74 bini geçti. 22 Nisan 2023 tarihinde ise maksimum günlük 85.491 araç sayısına ulaşmıştı. Devletimiz, Avrasya Tüneli'nde birkaç yıl içerisinde gelir paylaşımına geçecek" dedi.

Avrasya tüneli "yap-işlet-devret" modeliyle ATAŞ şirketi ve iki ortağı tarafından yapılmıştı. Şirket tüneli 24 yıl işletecek. 

Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı'nın altından geçen iki katlı bir karayolu tüneli. Asya ve Avrupa yakalarını birbirine bağlayan tünel, 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açıldı.

Tünel, Kazlıçeşme-Göztepe güzergahında yer alıyor. Toplam uzunluğu 14,6 kilometre olan tünelin, deniz tabanında yer alan kısmı ise 5,4 kilometre. Tünelin iki katı bulunuyor. Üst kat, otomobil ve motosikletler için, alt kat ise minibüsler için ayrılmış.

Avrasya Tüneli'nin açılışı ile birlikte, İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birbirine bağlayan yol güzergahı 10 kilometre kısaltılmış oldu. Tünel, İstanbul'da ulaşım sorununun çözülmesine katkı sağladı.