Türkiye'de 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri çalışanlar tarafından merak konusu. 1 Aralık'ta ilk toplantının gerçekleşeceği açıklanmıştı.  İlk toplantının henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak ertelendiği dile getiriliyor.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının, en az 15 bin 700 liradan başlaması düşünülen toplantıya ilişkin açıklamlarda bulunmuştu. Ancak, seçim etkisiyle asgari ücretin 17 bin liraya kadar çıkabileceği de öngörülüyor. Edinilen bilgilere göre planlanan ilk toplantı iptal edildi. Ertelenen toplantı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapılması düzenlenen ilk toplantısının ileri bir tarihe ertelendiği bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 1 Aralık'ta (bugün) ilk toplantısını gerçekleştireceğini bildirmişti.

 

TOPLANTI TARİHİ BELLİ DEĞİL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, toplantı tarihini önümüzdeki günlerde belirleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 1 Aralık'ta (bugün) ilk toplantısını gerçekleştireceğini bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara’da gazetecilerle görüşmüştü. Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun mevzuat gereği 1 Aralık’ta düzenlenen çalışmaya başlayacağının haberini vermişti.

 

KOMİSYON 4 DEFA GÖRÜŞME SAĞLAYACAK

Asgari ücrete bir yılda yüzde 114 zam yapıldığını ifade eden Yılmaz, “Asgari ücret artışı, enflasyonun çok üzerinde oldu. Üstüne bir de asgari ücrete kadar olan ücretlere vergi muafiyeti getirildi. Bunun bütçeye maliyeti 500 milyar TL oldu” söylemişti.

Temsilcilerin çalışma takvimine ilişkin 4 kez bir araya gelmesi ve uzlaşma kararını alması söyleniyor.

Bu kapsamda, görüşmelerin ardından 2024 yılında uygulanacak asgari ücret miktarı bellirlencek. Toplantıdan çıkacak karar, milyonlarca çalışanın maddi gelirini etkileyecek ve ülkenin ekonomik dengelerini yeniden belirleyecek önemli bir gündem olacak.