TBMM'nin aldığı kararla birlikte çalışan ve çalışmayan anneler için sevindirici bir haber geldi. PTT aracılığıyla yapılacak olan 3.700 TL'lik yardım ödemesi, birçok anneye ekonomik açıdan rahatlık sağlayacak.

Günümüzde birçok aile ekonomik zorluklarla mücadele etmektedir. Devletin sağladığı destekler, ailelerin geçimini sağlamakta yardımcı olmaktadır. Bu kapsamda, TBMM'nin aldığı kararla annelere yönelik bir yardım programı başlatıldı. Yardımdan faydalanabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Yardım programı kapsamında, çalışmayan veya eşini kaybeden anneler destekten yararlanabileceklerdir. Yardım tutarı en fazla 3.700 TL olacak ve maddi sıkıntı yaşayan ailelerin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacaktır.

Yardımdan faydalanmak için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, mavi kart sahibi olmamak, 18 yaşını doldurmuş anne olmak ve Türkiye'de ikamet etmek bu şartlardan bazılarıdır. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvurunun değerlendirilmesi sonucunda yardım süresi ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir.

Yardımdan yararlanacak anneler, 2.059 TL ile 3.700 TL arasında değişen miktarlarda destek ödemesi alabilecektir.