Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili bir soruşturma kapsamında 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Kara yolunda canlı yayın yaparken kamyon çarptı, hastanede hayatını kaybetti Kara yolunda canlı yayın yaparken kamyon çarptı, hastanede hayatını kaybetti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına göre, FETÖ'nün güncel finansal yapısına yönelik bir soruşturma yürütülmekte ve firari örgüt üyelerinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda daha önce kamu görevinden ihraç edilen 37 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Soruşturmanın gelişimi, etkin pişmanlıkta bulunan şüphelilerin ifadeleri, dijital materyallerin çözümlenmesi, teknik ve fiziki takipler, alınan ifadeler ve fotoğraf teşhisleri sonucunda, bu 37 kişinin FETÖ/PDY terör örgütünün güncel yapısında yer aldıklarının belirlendiğini göstermektedir.

31 şüpheli ise hâlihazırda hakkında yürütülen soruşturma ve kovuşturma kapsamında aranmaktadır. Bu kişiler, örgütün talimatları doğrultusunda sık sık yer değiştirerek "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evlerinde saklanmaktadır.