İsrail Devleti'ne Gazze Şeridi'nden Hamas tarfından yapılan saldırıyla başlayan savaş, 7 Ekim 2023 saat 06.00 itibariyle başlamıştır. Bu şekilde İsrail 1973'teki Yom Kippur Savaşı'ndan bu yana ilk kez resmî olarak savaş ilan etmiş oldu. Hamas'ın saldırıyı başlatmasıyla birlikle İsrail Çok geçmeden karşı saldırıya geçmişti. Bölgede sular durulmuyor. İsrail geçtiğimiz hafta sivillerin bulunduğu hastaneyi bombalamasıyla gündeme oturmuştu.

israil-filistin-savasinda-8-gunde-yeni-gelismeler-1697265366-940-x750

Çok Sayıda Kişi Esir Alınmıştı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı Operasyonu'nda İsrail'de çok sayıda kişiyi esir aldı. Geçtiğimiz günlerde ABD'li anne ile kızını serbest bırakan Hamas, son olarak iki kişiyi daha serbest bıraktı.

Rehinelerin Bırakılması İçin İsrail'e Saldırıları Azaltması Şartı Koşuldu

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu aleyhine rehinelerin serbest bırakılması yönünde protestolar devam ederken Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları azaldıkça rehinelerin bırakılacağını söyledi. Meşal, "Rehinelerin serbest bırakılması için doğru koşulların sağlanmasına ihtiyacımız var" dedi.

Hamas İsril'in Kendi Vatandaşlarını Önemsemediğini Söylüyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yeni Anayasa İçin Tarih Verdi! Beklenenden de Yakın TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Yeni Anayasa İçin Tarih Verdi! Beklenenden de Yakın

Kassam Tugayları, esirlerin serbest bırakılması için İsrail'e koyduğu şartların yani Tel Aviv'in ihlal etmesine rağmen, "insani ve sağlık gerekçeleriyle iki sivili tek taraflı serbest bıraktıklarını" açıkladı.

İsrail Açıklama yapmadı

Konuyla ilgili İsrail Dışişleri Bakanı Sözcüsü Yossi Zilberman ise bu konuda henüz yorum yapmayacaklarını söyledi, İsrailli sivillerin sağ biçimde geri döndüğünden emin olduktan sonra, Başbakanlık himayesindeki "esirler ve kayıp kişiler dosyası" sorumlusunun konuyla ilgili açıklamayı yapacağını ifade etti.