Özellikle batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, iç ve doğu kesimlerde biraz düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde parçalı yer yer çok bulutlu hava bekliyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Toroslar mevkii, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile bazı Güneydoğu illerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların öğleden sonra bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği öngörülüyor. Ayrıca, güney ve iç kesimlerde toz taşınımı görülecek.

Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Bir hafta boyunca ülke genelinde yağışlar devam edecek. Gök gürültülü sağanakların, Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Hafta ilerledikçe yağışlar, farklı bölgelerde yer yer kuvvetli olabilir.

Yağışların ani ve bol miktarda olabileceği, dolu yağışı, yıldırım, ani sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapılıyor. Bu nedenle vatandaşların dikkatli olması önemli. Hava sıcaklıklarının ise genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor, örneğin Ankara'da 20, İstanbul'da 17, İzmir'de 25, Adana'da 24, Samsun'da 19, Diyarbakır'da 22 derece civarında olacak.