Ankara'nın Altındağ ilçesinde gerçekleşen olayda, işitme ve konuşma engelli olan İlkay K., 29 yaşında, yanağından makas alan 30 yaşındaki Oğuzhan D.'yi tüfeğiyle yaraladı. İlkay K. olayın ardından gözaltına alınıp, tutuklandı ve hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Oğuzhan D. ise savcılıktaki ifadesinde, kendisini rahatsız eden bir bakıştan sonra İlkay K.'nin tüfekle saldırdığını belirtti. Ancak İlkay K. ise kendisinin önceden tanımadığı Oğuzhan D.'nin bakışlarının rahatsız edici olduğunu ve daha sonra kendisine saldırdığını iddia etti.

Olayın gelişimi, Kale Mahallesi'nde bir kahvehanede başladı. Oğuzhan D., arkadaşı Mehmet G. ile otururken, İlkay K.'nin kendisine bakmasından rahatsız oldu ve ona "Ne bakıyorsun?" dedi. İşitme ve konuşma engelli olan İlkay K., el işaretleriyle Oğuzhan D.'yi yanına çağırarak kendini anlatmaya çalıştı. Ancak Oğuzhan D., İlkay K.'nın yanağından makas alarak kahvehaneden ayrıldı.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Bu olayın ardından İlkay K., evine gidip ruhsatsız bir tüfek aldı ve kahvehaneye geri dönerek Oğuzhan D.'ye ateş etti. Oğuzhan D. ayaklarından yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve İlkay K. gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda İlkay K. hakkında 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İfadelerdeki çelişkiler ve olayın detayları, soruşturmanın seyrini etkileyecek gibi görünüyor.