Yıllardır yatırımcıların güvenli limanı olarak nitelendirdiği altın ile ilgili dikkat çeken açıklamalar kaydeden İslam Memiş, son dönmede altında yaşanan gerilemenin dolar kuru nedeniyle olduğunu söyledi.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR KIRILACAK

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, altında yeni rekor seviyesinin aşılacağının altını çizerek tarih verdi:

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

''Ons altın tarafındaki baskılanma da geriledi. 1890 dolar destek seviyesi çalışacak gibi. 1902'ye kadar geriledi, aşağıda 1890 dolar seviyesi var. Bu geri çekilmeler dolar üzerinden veya euro üzerinden parite yapacak yatırımcılara fırsat sunuyor. 1890'lu seviyeler kalıcı olmayacaktır. Ekim itibarıyla 2000 üzerinde hızlı ataklar öncesi buraları değerlendirmek gerekiyor. Ekimde 2150'yi görebiliriz. Yılın son çeyreği için hazırlık yapanlar bu düşüşleri değerlendirmeli. Bu gerilemenin sebebi dolar endeksidir ve bu düşüşler kalıcı değildir. Gram altın TL ekran ve internet tarafında en az 50 liralık makas olacaktır. Talep ne kadar oluşursa makas aralığı bir o kadar açılacaktır. Sanalda altın yatırımı yapan arkadaşlar da bankacılık uygulamasından makas aralıklarına bakabilir. Gram altın TL'de serbest piyasalarda 1751 lira görüldü. Gram altın TL'de fiyat farklılığı oluştuğu için 1700 altında fiziki tarafta bir işlem beklemiyorum. Sanal ortamda olabilir 1660 ama fiziki tarafta 1700 altında rakamlar beklemiyorum. Ekim ayı itibarıyla gram altında 1800'lü rakamları konuşacağız. 1820, 1880 TL rakamları oluşacaktır."