İstanbul'da, bir polis memurunun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın imzalarını taklit ederek, şube müdürünün şifresini çalarak usulsüz silah ruhsatı verdiği ortaya çıktı. Operasyon sonucunda Diyarbakır'daki bir av bayisi ve usulsüz ruhsat alan 12 şüpheli yakalandı. Polis memuru ve av bayisi tutuklandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, şüpheliler arasında yer alan polis memurunun, yüksek rütbeli yetkililerin imzalarını taklit ederek usulsüz ruhsat düzenlediği belirlendi. İddialara göre, şube müdürünün şifresini ele geçiren polis memuru, Diyarbakır'da bir av bayisine sahte ruhsatlar sağlayarak suç örgütüne dahil oldu.

İddiaların ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturma sonucunda, sahte imzaların yanı sıra eksik evraklar ve sahte paraflar tespit edildi. Şube müdürünün dijital imzalarının farklı bir bilgisayar kullanılarak atıldığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında, H.Ç. adlı polis memurunun sahtekarlığı organize ettiği ve şube müdürünün şifresini ele geçirerek usulsüz ruhsatları düzenlediği anlaşıldı. İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyon sonucunda polis memuru H.Ç., av bayisi Ş.P. ve usulsüz ruhsat alan 10 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda 10 tabanca, 12 şarjör ve 8,285 mermi ele geçirildi.

Şüphelilerin sorgusunda, av bayisi Ş.P.'nin her ruhsat için kendisine 1500 dolar gönderildiğini belirttiği, bu paraların H.Ç. aracılığıyla aktarıldığı ifade edildi. H.Ç.'nin ise bu paraları kendi işi olan bal satışlarından elde ettiğini söylediği iddia edildi.

Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi? Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi?

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Adli kontrol kararı verilen 10 şüpheli hakkında, polis memuru H.Ç. ile av bayisi Ş.P. ise tutuklandı.