Kamudanhaber- Özel Haber

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in personel alımıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından özellikle atama bekleyen öğretmenlerin tepkisi, Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat arasında tartışmaya neden oldu.

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılan açıklamalara karşı duyduğu rahatsızlığı ifade ederek, Bakan Şimşek'in açıklamalarının atanma taleplerini örsellediğini belirtti.

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Öte yandan, atama bekleyen öğretmenlerden birinin Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile yaptığı görüşmeyi aktaran paylaşım, Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat'ın sert tepkisine neden oldu. Özat, Yalçın'ı, öğretmenleri istismar etmek ve gerçekleri gizlemekle suçladı.

İşte Özat'ın o paylaşımı;

EBS Genel Başkanı Ali Yalçın Paylaşımı; "Bakan Sn. Şimşek’in kamuya personel alımına, atanma taleplerine ilişkin beklentiyi örseleyen açıklamalarına karşı duyduğumuz rahatsızlığı aktardım."

Atama bekleyen öğretmenlerden birinin EBS Genel Başkanı Ali Yalçın ile görüştüklerini aktardığı paylaşımla ilgili Başkan Oğuz Özat şu ifadelerini kullandı.

"Iftar yemeğini yedin Cumhurbaşkanı dinledin yanına 50 metre yaklaşamadan dışarı çıktın Ali Bey Bizim her şeyden haberimiz var Atama bekleyen öğretmenleri istismar etmeyin, doğruyu söyleyin.

Dürüst olun. Yanına gelen bu gençleri de kandırıyorsun 8 aylık süreçte hiçbir şekilde onların yanında olmadınız. Şimdi de seçim öncesi şunu söyledik bunu söyledik diyorsunuz Milli Eğitim bakanına iftar yemeğinde mi ulaştın?

Biraz ciddiyet"