İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yüksek yargıdaki gerilime ve anayasa değişikliği tartışmalarına ilişkin bir konuşma yaptı. Akşener, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusu sürecinde yaşananları eleştirdi ve anayasa değişikliği gündemini sorguladı.

Akşener, "Anayasa değişikliğini konuşmadan önce; mevcut Anayasa'ya, uymanız gerekiyor. Siz daha, var olan Anayasa'nın, hükümlerini yok sayarken; neyi, nasıl değiştireceksiniz?" dedi. Ayrıca, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi üyelerini suçlamasını eleştirerek, Anayasa Mahkemesi üyelerinin sahipsiz olmadığını belirtti.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Konuşmasında yerel seçimlere de değinen Akşener, 2024 yerel seçimlerine girerken 81 ilde aday çıkaracaklarını ve İYİ Belediyecilik vizyonlarını sunacaklarını ifade etti. Akşener, "Öncekilerden daha iyi olmak değil; milletimizin, şimdiye kadar mahrum bırakıldığı, büyük bir vizyonu, hayata geçirmektir." şeklinde konuştu.