Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi'nde meydana gelen üzücü bir olayda, 10. sınıf öğrencisi M.S.A. (15), tuvalete kilitleyilip 'ateş dansı' yapması istendiği ve kabul etmemesi üzerine zorbalığa maruz kaldı. İki üst sınıf öğrencisi tarafından tuvalete kilitlenen M.S.A.'ya fiziksel şiddet uygulandı. Olayın ardından okul müdüründen şikayetçi olan öğrencinin babası Mesut A., yaşanan durumu basına açıkladı.

Olay, 22 Kasım'da Aksaray Fen Lisesi'nde meydana geldi. M.S.A.'nın yüzünü yıkamak için tuvalete gitmesiyle başlayan olay, 12. sınıf öğrencileri O.Y. (17) ve C.K. (17) tarafından tuvaletin kapısının kilitlenmesiyle devam etti. İki öğrenci, 'ateş dansı' adını verdikleri müziği açarak M.S.A.'nın dans etmesini istedi. Ancak M.S.A., rahatsız olduğunu belirterek dans etmeyi reddetti. Bu durumun ardından O.Y., M.S.A.'yı tuttu ve C.K., yüzüne ve karnına yumruk attı.

Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi? Devamsızlık affı yeni müfredatla 2024 geldi mi, 12. Sınıflara devamsızlık affı gelecek mi?

Lisede Zorbaliga Suc Duyurusu 2102 Xdgc

Olayın hemen ardından okul müdür yardımcısına başvuran M.S.A., durumu babası Mesut A.'ya anlattı. Babanın okula gelmesiyle birlikte, oğlu kaşından ve gözünden yaralanan M.S.A. hastaneye götürüldü. Baba Mesut A. ve oğlu darp raporu aldıktan sonra, şiddet uygulayan öğrenciler O.Y. ve C.K. ile okul müdüründen şikayetçi oldu.

Mesut A., oğlunun yaşadığı travmanın ağır olduğunu belirterek, "Oğlum şu anda okula gitmek istemiyor. Bu olayın araştırılmasını istiyorum" dedi. Okul müdürü ise olayın, üst sınıf öğrencileri arasında sınav stresinden kaynaklı eğlence amaçlı yapılan bir etkinlik olduğunu iddia etti ancak baba Mesut A., bu açıklamaya tepki gösterdi ve müdürün görevini ihmal ettiğini savundu.