İstanbul, yeni bir soğuk hava dalgasının eşiğinde! Meteoroloji uyarılarından sonra, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AKOM) tarafından yapılan bir hava durumu uyarısı, İstanbul'a kar yağışının habercisi oldu. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, Pazar akşamından itibaren şehirde kar yağışı bekleniyor.

Hafta sonu, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek olan İstanbul, Cumartesi günü yağmur şeklinde başlayacak olan yağışlarının, Pazar günü karla karışık yağmur ve akşam saatlerinden itibaren kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Pazartesi gününe kadar ise yerel olarak kuvvetli kar yağışlarının yaşanabileceği öngörülüyor.

İstanbul'da günün başlangıcında hava sıcaklıkları 5 derece civarında seyrederken, AKOM'un verilerine göre, Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha düşerek kış değerlerine gerileyeceği belirtiliyor.

2 bin 2 hekim için tercih başvuruları başladı 2 bin 2 hekim için tercih başvuruları başladı

AKOM, İstanbul'da 31 Ocak tarihine kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyredeceğini ve 1-10 Şubat tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında ila 1-3 derece üzerinde seyredeceğini tahmin ediyor.