Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, oğluna istismarda bulunduğu iddia edilen ünlü bir doktor hakkındaki haberlere dair bir açıklama yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, çocuklara yönelik en küçük istismar şüphesinin bile ihbar niteliğinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, çocuk ve anne için psikososyal destek sürecinin başlatıldığı belirtilirken, hukuki sürecin de titizlikle takip edildiği ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, çocuğun üstün yararı ilkesini gözeterek ve olumsuz etkilenme olasılığını önlemek amacıyla yayın yasağı talebinde bulunulduğunu açıkladı.

Haberlere konu olan çocuk ve annesiyle görüşme gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, aileye yönelik destek ve yardımın sürdüğü vurgulandı. Aynı zamanda, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve şeffaf bir süreç izlemek adına Bakanlığın, ilgili haberlere ilişkin duyarlı bir tutum sergilediği ifade edildi.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Bakanlık, çocuk istismarı konusunda toplumun her kesimini bilinçlendirme ve duyarlılık oluşturma çabalarını sürdüreceğini belirterek, suçlamalara karşı adil bir hukuki süreç izleneceği taahhüdünde bulundu.