Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile gizli protokol imzalayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir tepki de altılı masa bileşenlerinden olan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. 

 Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaş­kanlığı seçiminin ikinci turu için destek açıklaması karşılığında İçişleri Bakanlığı dahil, üç bakanlığı ve MİT'i vermek üzere Ümit Özdağ'la gizli protokol imzalamasından haberdar olmadığını söyledi. 

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Davutoğlu, ilkesel olarak gizli protokolü doğru bulmadığını söyledi. 

Gelecek Partisi lideri, Saymaz'a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

''Yok tabii. Olsa zaten masada pozisyon belirlerdik. Yeni bir katılım teklifi olsaydı bunu önceki usullerle karara bağlardık. Birisi gelmek istiyorsa ve Altılı Masa uy­gun görürse gelir. Ama kimlerle beraber olacağımıza biz karar veririz.

Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı Yoğun Bakımdaki Hastaya Cinsel Saldırıda Bulunmuştu! O Hemşireye İyi Hal İndirimi Yapıldı

Elbette Altılı Masa'daki partilerden birinin olması doğaldır. Çünkü nihai referans, liderlerin imzaladığı ortak politikalar metnidir. Bu metne imza atmamış bir partiyle mutabakatımız yok ki. Mesele, hangi kontenjandan verildiği değil, kimlerle ülkeyi yöne­teceğiniz. Herkesin ittifakta kimlerin olduğunu bilme hakkı var.

'İçişleri Bakanlığı ve MİT gibi üst dü­zey bürokratların tayinini istişareyle ya­palım' dedik. Bizim için demokratik ve özgürlükçü ortamın sağlanması önemli. İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere bu niteliklere sahip kişilerin gelmesi…

Birlikte oturmadığınız bir parti­den kim olursa olsun, Altılı Masa'da 'İçişleri Bakanlığı olacak, şu olacak' demek doğru gelmedi bana.

Bilgilendirilmeliydi. Yedi maddelik kamuoyuna açıklanan protokol bize iletildi. Baktık, tamam. Problem yok. (Ama) gizli protokolde bilgilendirilme­dik, haberimiz yok.''